meny knapp hamburgare
Bizkit Logotyp

KnowledgeCotton Apparel, ett danskt familjeföretag med anor från 60-talet

KnowledgeCotton Apparel är ett danskt familjeföretag som etablerades redan på 60-talet. Hållbart mode har de senaste åren fått ett enormt trendgenombrott, för KnowledgeCotton Apparel har det sedan start varit självklart. Familjeföretaget har tidigare enbart tillverkat herrkläder men i år med lanseringen av nya kollektionen så utökade de sortimentet så att alla kan handla hållbara och miljömedvetna kläder.


Deras webbplats har i många år varit mer av ett skyltfönster för att visa upp sina kollektioner men sedan några år tillbaka har det blivit en viktig säljkanal. Den senaste tiden av förändrade förutsättningar har än mer stärkt vikten av att komma närmare användaren av produkterna. 

Pandemin har accelererat beteendeförändringar när det kommer till konsumtion, det har även påverkat KnowledgeCotton Apparel som ser att betydligt fler väljer att handla på nätet.


Vi har tidigare skrivit om hur vi på Bizkit hjälpt KnowledgeCotton Apparel att forma en helt ny global e-handelslösning baserad på plattformen Sitedirect. Med det tidigare projektet så skapade vi tillsammans med KnowledgeCotton Apparel en global e-handelslösning som tekniskt skapar mängder med möjligheter för det anrika varumärket att ta ny mark och växa sig starkt.

KnowledgeCotton Apparel kläder för både killar och tjejer

Research och analys för att dra slutsatser

KnowledgeCotton Apparel delar med sig frikostigt om hur de arbetar för att nå sina mål med ett inspirerande redaktionellt innehåll. Innehållet inspirerar dig att vidta åtgärder för att värna om miljön och väver även in deras produktfilosofi på ett smakfullt sätt.


I vårt senaste projekt har vi tillsammans arbetat på att framhäva produkterna, varumärket och det fina redaktionella innehållet. Målet är inte enbart att sälja produkter till konsument utan också stärka sitt varumärke och kommunicera sitt arbete mot de högt uppsatta hållbarhetsmålen för verksamheten.

Visuellt tilltalande produkter i olika färger behöver mycket uppmärksamhet. Det är ett medvetet val att arbeta med stort bildspråk för att förtydliga material, detaljer och tygfärger. Subtilt användargränssnitt, mjuka övergångar och animationer ger ett ännu högre fokus på produkten.

KnowledgeCotton Apparel

Utfall

E-handelslösningen bygger på Plattformen Sitedirect och är fullt integrerad med affärssystemet. Sitedirects egna CMS har anpassats för att kunna hantera det redaktionella innehållet på ett så flexibelt sätt som möjligt. Systemet har även integrerats mot Mailchimp för effektiv kundkommunikation och fraktlösningar för effektiv orderhantering. E-handelsplattformen ser även till att mata Facebook, Instagram och andra liknande marknadsplatser med uppdaterad och relevant produktdata.

Sitedirects inbyggda standardfunktionalitet för att hantera regioner och försäljningsmarknader används för att både kunna diversifiera sortimentet men även presentera regionala betal- och frakterbjudanden. Fri frakt och fria returer erbjuds numera då miljökompenserade logistiklösningar har kunnat säkerställas.

Om uppdraget

Fler uppdrag

Kontakta oss

Lansering 2021

Är du nyfiken på vad Bizkit kan hjälpa dig med?

 

Läs mer eller kontakta oss 

Kund: KnowledgeCotton Apparel

Webbplats: knowledgecottonapparel.com

KnowledgeCotton Apparel

KnowledgeCotton Apparel skapar hållbart mode för alla

Lansering av nya kollektioner har alltid varit en viktig årlig händelse för KnowledgeCotton Apparel. Detta året utökar de dessutom sortimentet till att erbjuda hållbart mode för alla, inte enbart män. Ett större sortiment kräver mer av e-handelslösningen, det är trots allt en större målgrupp som klädmärket riktar sig till.

Bizkit är en digitaliseringsbyrå med lång och bred erfarenhet av affärsutveckling och användande av digitala verktyg.

 

Vi arbetar långsiktigt och hjälper våra kunder med allt från utformning av digitala strategier till att arbeta fram tekniska lösningar utifrån kundens affär.

Bizkit Sweden AB​

info@bizkit.nu

Västra Esplanaden 5

352 31 Växjö

  • Bizkit Facebook
  • Bizkit LinkedIn

Följ Bizkit