Kundunika produkter med global leveransPassion för minnen, drömmar och personligheter

Varje dag skapar du minnen. Vissa stannar på näthinnan för alltid och andra suddas sakta ut. Pinxprints vision är att hjälpa dig bevara dessa minnen för alltid, genom skräddarsydda prints. Pinxprints kallar det lifeprints och det kan vara datumet när din bebis föddes, en karta över din favoritplats eller ditt favoritcitat i en snygg design. Ordet "pinx" är en förkortning av "pinxit" som översatt från latin betyder "han eller hon målade den”. Så på Pinxprints.se kan du välja ett favoritögonblick och skapa ett lifeprint för att dela den med andra och addera något vackert i ditt hem.


Utmaningen

Pinxprints var ett väl genomtänkt och designat koncept där den stora utmaningen låg i den tekniska implementationen. Tanken var att inspirera med exempel som besökaren sen kunde personalisera. webbplatsen skulle dessutom lanseras internationellt direkt, vilket ställde stora krav på betallösningen.


Behaglig kundupplevelse trots komplex e-handel

För att möjliggöra personalisering av prints för kunderna skapades en extern editor. Webbplatsen listar alla produkter med e-handelsfunktionalitet, men personaliseringen av produkterna sker i den externa editorn. När kunden har anpassat sitt print så skickas den kundunika produkten tillbaka till webbplatsen för att köpet skall kunna slutföras. För att möjliggöra denna kommunikation skapades ett internt API, som hanterar tolkning av priser och valutor. Eftersom webbplatsen skulle lanseras internationellt skapades en anpassad integration mot Klarna Checkout v.3, vilket har möjliggjort att Pinxprints idag har försäljning i alla världsdelar.

BIZKIT

Bizkit är en digitaliseringsbyrå med lång och bred erfarenhet av affärsutveckling och användande av digitala verktyg. Vi arbetar långsiktigt och hjälper våra kunder med allt från utformning av digitala strategier till att arbeta fram tekniska lösningar utifrån kundens affär.

Följ oss

  • Bizkit Facebooksida
  • Bizkit LinkedIn