Upplev magnetfiske med Guldström & Co

Läs om hur vi på Bizkit tillsammans med Guldström & Co skapade förutsättningar för ett nytt verksamhetsområde i deras e-handel

Vad är magnetfiske undrar du säkert

Magnetfiske är lite som det låter, fiske med magnet. Det går helt enkelt ut på att du istället för krok använder en stark magnet för att med hjälp av magnetismen kamma hem storfångsten. Fenomenet har växt de senaste åren i Sverige, mycket på grund av att det är enkelt och inte kräver så mycket mer än en stark kastarm.

Det började som en idé...

Guldström & Co har sedan många år tillbaka varit marknadsledande på produkter för att leta efter metaller, främst med metalldetektor. Företaget har en lång historik som sträcker sig ända tillbaka till 60-talet då Lars drevs av sin nyfikenhet för skeppsvrak. Verksamheten har under åren växt med bland annat produkter för guldvaskning, vägen dit är en lång och spännande historia. Bizkit och Guldström & Co har jobbat tillsammans under lång tid, främst för att utveckla e-handeln. Rolf som driver företaget, har sett segmentet magnetfiske växa fram. Tillsammans utformade vi en handlingsplan mot målet att Guldström.se även ska det vara det självklara alternativet för magnetfiskare.

Tillsammans analyserade vi segmentet för att underbygga Rolfs tidigare iakttagelser av att intresset ökat. Vi identifierade vi att det finns en efterfrågan hos intresserade att snabbt komma igång. Några olika startpaket utformades då det oftast för en nybörjare kan vara svårt att veta vad för utrustning som behövs. Efter en djupare sökordsanalys konstaterade vi att det görs många sökningar inom det här affärsområdet och konkurrensen inte såg ut att va särskild hög. Vi beslutade tillsammans att göra en satsning på att öka förvärvet av organisk trafik för att på så sätt möta kunden tidigt.

Tätt samarbete ger rätt mix

På Bizkit så lever vi efter att värde skapas genom att blanda kompetens, erfarenhet och nyfikenhet. Genom att förena Guldströms kompetens inom det aktuella affärsområdet och Bizkits kunskaper inom e-handel och digital marknadsföring så åstadkom vi fina framsteg med projektet. Vill du veta mer och är nyfiken på hur vi kan hjälpa dig att stärka dina befintliga affärsområden eller öppna nya dörrar så tveka inte på att kontakta oss.

Om uppdraget

Hemsida:

Kund:

Guldström & Co

Vill du veta mer?

Chatta med oss via chattikonen längst ner på sidan.

BIZKIT

Bizkit är en digitaliseringsbyrå med lång och bred erfarenhet av affärsutveckling och användande av digitala verktyg. Vi arbetar långsiktigt och hjälper våra kunder med allt från utformning av digitala strategier till att arbeta fram tekniska lösningar utifrån kundens affär.

Följ oss

  • Bizkit Facebooksida
  • Bizkit LinkedIn